De Henssen Groep in Schinnen, sinds 1983 vooral actief in het groenbeheer voor overheidsinstanties, is overgenomen door De Jong Zuurmond (DJZ) Groep gevestigd in Beesd, Gelderland.

Beide partijen zijn volgens directeur Peter Henssen geen onbekende van elkaar. ‘’Integendeel. Samen met DJZ hebben wij bijvoorbeeld al vier jaar een samenwerkingsovereenkomst met de provincie Limburg voor het onderhoud aan wegen en viaducten. Begin dit jaar zijn de gesprekken over een overname op gang gekomen en nu is het definitief”.

Eigen identiteit

Volgens Henssen verandert er voor de 55 werknemers die bij de twee vestigingen van zijn bedrijf actief zijn verder niets. “Wij gaan onder onze eigen identiteit verder. Voor DJZ is deze overname belangrijk om hun marktaandeel in het zuiden des lands te versterken. De twee locaties in Schinnen en het Belgische Rijkhoven blijven gewoon gehandhaafd. Mogelijk dat het filiaal in Schinnen in de toekomst zelfs wordt uitgebreid”. Voor Peter Henssen zelf verandert er ook niets. “Ik blijf nog zeker vijf jaar actief binnen het bedrijf”.

DJZ Groep is een onderneming met diverse dochterondernemingen en circa 600 personeelsleden. Zij verzorgen groenbeheer, wegmarkeringen, onderhoud aan viaducten en tunnels, baggerwerkzaamheden en gladheidsbestrijding.