4

Groenonderhoud &
-aanleg.

Als het gaat om het onderhouden van groenvoorzieningen, is Henssen de partner die je zoekt. Met onze groene vingers en een gepassioneerd team van vakspecialisten, creëren wij een buitengewone groenervaring. 

We zijn niet alleen gespecialiseerd in groenonderhoud, maar ook in groenaanleg. Zo houden we buitenruimtes leefbaar en in natuurlijke staat. En met onze integrale aanpak, voegen we nóg meer waarde toe. Van onderhoud tot aanleg en beheer: bij Henssen ben je verzekerd van een duurzame groenvoorziening die aan alle wensen voldoet.

Onder boomverzorging vallen diverse werkzaamheden, zoals vorm- en begeleidingssnoei, opkronen voor verkeer en het verwijderen van ongezond hout voor een langere levensduur. Maar ook boomonderhoud en beheersing van boomziekten is een belangrijk onderdeel.

Maaiwerken vinden plaats op allerlei plekken en variëren van kleinschalige tot grootschalige, grove maaiwerkzaamheden. Zo maaien wij onder andere gazons, bermen, greppels en sloten om de uitstraling mooi groen en gezond te houden.

Bij groenonderhoud komt ook veel snoeiwerk kijken. Door struiken, heesters en hagen te snoeien, behouden ze de juiste hoogte en vorm. Bovendien voorkomen we dat er onkruid tussen gaat groeien en ontstaat er een mooiere bloei.

Rooien bestaat uit het ontwortelen en verwijderen van (meerdere) bomen of struiken. Dat is nodig wanneer ze ziek, dood, te groot, beschadigd of gevaarlijk zijn. We halen alles weg, inclusief de wortels en stronk. Zo is de ruimte weer vrij om opnieuw gebruikt te worden.

Met milieuvriendelijke onkruidbestrijding blijft bestrating mooi, netjes en veilig. Hiervoor gebruiken wij mechanische methoden, waaronder branden, vegen, spuiten en stomen. Daarnaast gaan we aan de slag met een effectief beheersplan om verhardingen onkruidvrij te houden.

Groenonderhoud openbaar groen.

Wij zetten ons in voor een groene buitenruimte. Een gezonde omgeving als ontmoetingsplek, waar kinderen samen spelen en iedereen zorgeloos kan genieten. Met respect voor de natuur en het ecosysteem, stimuleren we meer biodiversiteit. Zo dragen we bij aan een schone, duurzame leefomgeving in jouw provincie of gemeente.

Kies voor Henssen.

Werken bij Henssen.

Gewoon doen wat je het liefst doet: lekker werken in de gezonde buitenlucht. Met je blote handen of met moderne machines. Bij Henssen heb je een baan met vrijheid, werk je samen met collega’s en krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Samen aan de slag?