4

Social Return & MVO.

Henssen zet zich in voor mens en maatschappij. Al onze werkzaamheden voeren wij met zorg uit. Zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk. Maar net zo veel aandacht steken we in onze mensen. Want zij maken het verschil.

Social return.

We vinden dat iedereen een kans moet krijgen, óók als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt. We zijn gecertificeerd volgens Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Henssen op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

MVO.

Bij Henssen zijn we ons bewust van onze maatschappelijke impact. Niet alleen op het gebied van veiligheid, maar ook op het gebied van duurzaamheid. We ondernemen verantwoord en duurzaam met de driehoek people-planet-profit als uitgangspunt. Daarbij geloven we in innovatief samenwerken door kruisbestuiving. Zo kunnen we nu én later optimaal zorgen voor groene buitenruimtes en veilige wegen.

People

Sinds de oprichting werkt Henssen mee aan allerlei re-integratieprojecten voor gedeeltelijk arbeidsondergeschikten, arbeidsgehandicapten, social-return projecten, jeugdwerkeloosheidsprojecten, scholingstrajecten en werkloosheidsbestrijding in Zuid-Limburg. We zijn als maatschappelijk betrokken onderneming ook sponsor van diverse sportclubs, muziekverenigingen en cultureel erfgoed in de regio. Bij aanschaf van machines kijken we steeds naar ergonomische aspecten voor de gebruikers. Ook zetelt onze directie in het bestuur van de branchevereniging.

Planet

Bij Henssen maken we uitsluitend gebruik van groene stroom, ingekocht in de vorm van windkrachtenergie. Ons bedrijfspand is gerenoveerd en voorzien van energiezuinige kantoormachines, verlichting en klimaatbeheersing. Zowel interne als externe communicatievormen vinden digitaal plaats en het bedrijfsdrukwerk is voorzien van een FSC-keurmerk. Bij aanschaf van materieel kiezen we, daar waar mogelijk, voor elektrische machines. Ook geven we actief voorlichting aan chauffeurs, machinisten en gebruikers van overige machines ten aanzien van brandstof besparend gebruik. Bij aanschaf van planten en bomen kiezen we bovendien voor biologisch gekweekt materiaal. We beschikken over het CO2-Bewust Certificaat niveau 5.

Profit

Henssen B.V. bestaat inmiddels 40 jaar, heeft een vast personeelsbestand van 50 medewerkers en wordt gedurende het jaar aangevuld met nog eens 50 inhuurkrachten, loonbedrijven en onderaannemers. We beschikken al vele jaren over diverse certificaten en sinds 2013 ook over het CO2-Bewust Certificaat niveau 5. In 2013 werd Henssen winnaar van Kom’mit MVO Award Westelijke Mijnstreek 2013-2014. Onze organisatie werd uitgekozen omdat wij op een integere manier en heel concreet, maatschappelijk verantwoord ondernemen in alle facetten van de bedrijfsvoering toepassen.

Samen aan de slag?